Môže byť chránič zubov tvarovaný viackrát?

Môže byť chránič zubov tvarovaný viackrát?

Túto otázku si kladie mnoho ľudí, profesionálnych športovcov aj amatérov, keď začínajú s boxom alebo inými bojovými športmi. V nasledujúcom článku sa pokúsime na túto otázku odpovedať tým, že sa pozrieme na rôzne aspekty tvarovania chráničov zubov a preskúmame ponuku boxerských obchodov.

Chrániče zubov - prečo sú také dôležité

Chrániče zubov majú pri bojových športoch veľmi dôležitú funkciu, pretože chránia zuby, ďasná a čeľusť pred zranením. Ich hlavnou úlohou je rozložiť silu nárazu na väčšiu plochu, čím sa zabráni zlomeninám alebo vypadnutiu zubov. Okrem toho chrániče znižujú riziko vzniku vnútorných poranení v ústach a znižujú pravdepodobnosť vážnych poranení čeľuste alebo krku.

Typy chráničov zubov dostupných v boxerských predajniach

V boxerskom obchode Leone nájdete rôzne typy chráničov zubov, ktoré sa líšia materiálom, z ktorého sú vyrobené, a spôsobom, akým sa nasadzujú do úst. Najobľúbenejšie sú chrániče zubov z termoplastuktoré sa zahrievaním a tvarovaním prispôsobia tvaru zubov. Existujú aj chrániče vyrobené z materiálov, ako je silikón alebo gél, ktoré sa tiež dajú prispôsobiť.

Tvarovanie chrániča zubov - ako to urobiť správne

Tvarovanie chrániča zubov je kľúčom k zaisteniu maximálneho pohodlia a ochrany počas tréningu alebo súťaže. Proces zahŕňa zahriatie chrániča zubov v horúcej vode, jeho vloženie do úst a tvarovanie podľa tvaru zubov pomocou hryzenia. Je dôležité dodržiavať pokyny výrobcu týkajúce sa času zahrievania a tvarovania chrániča zubov, aby nedošlo k poškodeniu materiálu alebo popáleniu.

Môže sa chránič zubov formovať viackrát

Odpoveď na túto otázku nie je jednoznačnápretože závisí od typu chrániča a materiálu, z ktorého je vyrobený. Termoplastické chrániče zubov sa môžu formovať viackrátale treba mať na pamäti, že každé ďalšie formovanie môže ovplyvniť ochranné vlastnosti materiálu. Preto ak chránič zubov po prvom tvarovaní nesedí dokonale, môžete to skúsiť znova, ale buďte opatrní a sledujte stav chrániča zubov.

Kedy sa oplatí vymeniť chránič zubov

Výmena chrániča zubov by sa mala uskutočniť, keď sa zhoršia jeho ochranné vlastnosti alebo keď ho už nie je možné správne nasadiť do úst. Odporúča sa pravidelne kontrolovať stav chrániča zubov a sledovať akékoľvek zmeny tvaru alebo štruktúry materiálu. Ak sa chránič zubov začne deformovať, praskne alebo stratí svoje ochranné vlastnosti, čo najskôr si zájdite do boxu pre nový chránič.

Fotogaléria


Zdieľať článok

Podobné články

Diskusia

Facebook pozri-sa.sk