Skialp po Slovensku part II.

Skialp po Slovensku part II.

      Vzhľadom na to, že, počasie je už príjemnejšie,  no na horách je stále slušná vrstva snehu. Je toto obdobie vhodné na jarnú lyžovačku, či skialpinistickú túru.

Vyšná Revúca – Ploská

     Táto trasa je zaradená medzi ľahké, čím je  vhodná pre začiatočníkov a je veľmi obľúbená i medzi pešími turistami. Lákadlom je možno ticho pri ktorom je možné vyvetrať si hlavu, alebo priame stúpanie lesnou svažnicou, ktoré je potrebné prekonať napriek minimálnym rizikám prítomnosti lavín. Veď medzi nami sa nachádza množstvo milovníkov rýchleho tepu, búšenia srdca na základe adrenalínu v krvi. Ja sa hrdo zaradujem medzi nich. 


     Po vyšliapaní svažnice sa nachádzame na  hôľnej stráni Ploskej, ktorá nám ponúkne výhľady na okolie, ale aj neďaleké kopce, ktorými si trasu môžeme pozmeniť, či predlžiť.  Ako to už na horách býva veľa závisí od počasia, ktoré sa môže kedykoľvek zmeniť, čo môže mať za následok, že môžeme zísť z trasy, alebo sa stratiť v nepriaznivom počasí. Preto je vhodné mať pri sebe kamarátov, mobilný telefón, či GPS, ktoré  nám môže výrazne pomôcť.  Ak však budete mať vhodné počasie a dostatok síl môžete navštíviť chatu pod Borišovom, alebo sa vrátiť cez Chyžky do Vyšných Revúc.    



Parametre trasy

Stúpanie : 842.m

Klesanie : 15.m

Vzdialenosť : 1,6.km 

odhadovaný čas výstupu : 2,35 h

     Na záver chcem zdôrazniť na dôsledné  plánovanie vo vhodnom počasí. Taktiež je vhodné sledovať rady a odporúčania horských záchranárov, či správne odhadnúť svoje sily. Ak, by ste si chceli pozrieť viac inšpirácie na výlety  kliknite na www.pozrifoto.sk  a máme tu pre vás aj typ na ubytovanie prajeme vám veľa šťastia.

 Zdroj : https://www.planetslovakia.sk/



Fotogaléria


Zdieľať článok

Podobné články

Diskusia

Facebook pozri-sa.sk