Autokemp Čingov

Autokemp Čingov

     1. mája sa nám oficiálne otvorila turistická sezóna a s ňou prichádzajú i novinky. Hovorím o autokempingu v Slovenskom raji – Čingov.  V porovnaní s inými krajinami je táto forma turistiky a cestovania u nás, len v plienkach, no predpoklady vravia, že postupom času záujem o autokemping bude stúpať a stúpať. 


     Projekt ekoturizmu podporil i Košický samosprávny kraj v podobe dotácie   40  000 eur prostredníctvom programu Terra Incognita. Čingov je jedným z najznámejších a najstarších oblasti Slovenského raja. Obľúbený je najme pre množstvo aktivít, ktoré svojim návštevníkom ponúka.(Tomášovský výhľad, Prielom Hornádu, či Sokolia dolina) sa už dlhodobo pýšia najväčšou návštevnosťou. Autokemping, ktorý sa vyrovná európskym štandardom, môže túto oblasť ešte viac zatraktívniť. 

    Pri tvorení tohto projektu sa nezabudlo, ani na našich domácich miláčikov, do areálu v blízkosti hotela Čingov je možný vstup i so zvieratami. Umožňuje ho nálepka pet friendly. Autokemping disponuje 26 miestami pre karavany, auto karavany a stany,  samozrejmosťou sú i sociálne zariadenia, wellness, reštaurácia i bazény.


  Prví návštevníci tu mohli prenocovať už od 5. mája a vy sa pokojne môžete zaradiť medzi nich. Pre tých ktorí hľadajú väčší komfort tu máme typ na ubytovanie. Fotky z tejto oblasti nájdete i na www.pozrifoto.sk

Zdroj: https://web.vucke.sk/