Samoobslužné autoumyvárne

Samoobslužné autoumyvárne

Samoobslužné autoumyvárne sú stále populárnou voľbou pre tých, ktorí si radi sami umyjú svoje vozidlo. Je to výhodná možnosť, ktorá vám umožňuje mať kontrolu nad procesom umývania a zároveň ušetriť peniaze. Avšak, aby ste dosiahli najlepšie výsledky a zabezpečili optimálnu starostlivosť o svoje auto, je dôležité poznať správny postup. V tomto článku sa dozviete, ako umývať svoje auto v samoobslužnej autoumyvárni tak, ako to robia profesionáli.



Príprava pred umytím


Predtým, než sa pustíte do samotného umývania auta, je dôležité urobiť niekoľko prípravných krokov.


Hotovosť

Aby ste mohli používať samoobslužnú autoumyváreň, budete potrebovať hotovosť. Odporúčaná výška hotovosti je asi 5€ v minciach. V prípade, že máte iba bankovky, môžete si ich rozmeniť v meniacom automate. V niektorých autoumyvárňach je tiež k dispozícii zvýhodnený vernostný program, ktorý vám umožní platiť bez hotovosti.


Špeciálna kozmetika

Ak plánujete dôkladné umývanie auta, budete potrebovať špeciálnu kozmetiku. Tá vám pomôže odstrániť hmyz a náletové nečistoty z prednej časti vozidla, ako je čelné sklo, nárazník a spätné zrkadlá. Budete potrebovať aj prípravok na čistenie diskov a brzdného prachu. Máte možnosť si kozmetiku kúpiť v predajni autoumyvárne a naniesť ju ručne počas umývania, alebo môžete využiť integrovaný stojan, kde je kozmetika pripravená na okamžité použitie. V tomto prípade budete potrebovať hotovosť v minciach.


Zbytočné obavyTo či voda v automyvárni vnikne do auta a narobí škody sa nemusíte báť. Auto nie je síce 100% vodotesné ale najdôležitejšie konštrukčné časti sú majú gumené profily. Tie v pohyblivých častiach ako dvere, kapota a kufor ale aj v iných konštrukčných častiach auta, zabezpečia dôslednú izoláciou pred vodou.

Predumytie a čistenie autokobercov

Teraz, keď máte všetko pripravené, môžete sa pustiť do samotného umývania auta. Nasledujúce kroky vám pomôžu dosiahnuť optimálne výsledky:


Umývanie autokobercov

Zastavte svoje auto priamo uprostred boxu autoumyvárne, aby ste mali prístup k prednej aj zadnej časti vozidla. Vyberte všetky autokoberce, ktoré chcete umyť, a zafixujte ich štipcami na držiakoch v ukladacom priestore. Predumytie autokobercov môžete začať použitím základného programu vody so šampónom. Je dôležité prejsť každý autokoberc dôkladne, hoci umývanie by nemalo trvať príliš dlho. Väčšinou by vám mal stačiť kredit za 50 centov. Po dokončení predumytia autokobercov opláchnite ich vodou zo všetkých smerov.


Umývanie auta

Teraz môžete začať umývať samotné auto. Držte pištoľ s vodou a pohybujte sa rýchlo. Snažte sa vodným prúdom prejsť celé auto a karosériu umývať zdola nahor. Týmto spôsobom odstránite hrubé nečistoty a hmyz, ktoré môžu byť na povrchu auta. Po predumytí celého vozidla môžete pokračovať v aplikácii špeciálnej kozmetiky na odstránenie zbytočných škvŕn a špiny.


Záverečné opláchnutie

Na záver umývania je dôležité dôkladné opláchnutie auta. Voda by mala odstrániť všetky zvyšky kozmetiky a nečistôt. Pohybujte pištoľou zo všetkých smerov, aby ste sa uistili, že ste opláchli všetky časti auta.


TIP

Ak svoje auto umývate pravidelne a na povrchu nie sú silné nečistoty, môžete sa rozhodnúť umyť ho bez použitia programu s aktívnou penou. Tým ušetríte čas a peniaze. Aby ste zistili, ako často by ste mali umývať svoje auto, odporúčame prečítať si náš blog, kde nájdete užitočné tipy týkajúce sa údržby vozidla.


Samoobslužná autoumyváreň vám poskytuje príležitosť mať vaše auto v čistote bez nutnosti čakaní v radoch alebo platby za profesionálnu umývačku. S týmto správnym postupom a prípravou môžete dosiahnuť rovnaké výsledky ako profesionáli. Teraz, keď poznáte správny postup, môžete si vychutnať čisté a lesklé auto, ktoré bude pôsobiť dojmom, akoby práve vyšlo z autosalónu. Vychutnajte si to!


Autoumyvárne: Tajomstvo dôkladného umytia vášho auta

Samoobslužné autoumyvárne ponúkajú vodičom výbornú príležitosť udržiavať svoje vozidlá v čistote a lesku bez potreby dlhého čakania v radoch na profesionálne umývanie. Ak chcete dosiahnuť rovnaké výsledky ako profesionáli, je dôležité poznať správny postup a techniky. V tomto článku sa dozviete, ako dôkladne umyť svoje auto v samoobslužnej autoumyvárni.


Ručné doleštenie

Počas letných dní je dôležité dokončiť proces umývania v tieni, aby sa zabránilo vysušeným kvapkám na laku alebo sklách vozidla. Na dosiahnutie dokonalého lesku a odstránenie hrubých nánosov vosku použite utierku z mikrovlákna na ručné doleštenie. Týmto spôsobom zabezpečíte, že vaše auto bude vyzerať skvele.


Celý proces umývania auta v samoobslužnej autoumyvárni môže byť pomerne jednoduchý a efektívny, ak budete dodržiavať správny postup a techniky. So správnou prípravou a starostlivosťou môžete dosiahnuť výsledky, ktoré budú spĺňať aj profesionálne normy. Vaše auto bude čisté, lesklé a pripravené na cestu. Užite si čas strávený pri starostlivosti o svoje vozidlo v samoobslužnej autoumyvárni a pozorne dodržiavajte tieto kroky pre optimálne výsledky.


Fotogaléria


Zdieľať článok

Podobné články

Diskusia

Facebook pozri-sa.sk