Prichádza Hyundai Staria

Prichádza Hyundai Staria

Pre prevoz hromady ľudí alebo niekoľkých europaliet, Hyundai Staria už naplno ukazuje svoju novinku.



Zatiaľ čo ostatné značky zo segmentu MPV utekajú preč, Hyundai ide opäť proti prúdu a už oficiálne predstavuje svojho zástupcu tejto kategórie pre nasledujúce roky.
Hyundai Staria - Minimalisticky moderný dizajn, údajne "evokujúce tvary vesmírne lode", nám už kórejská automobilka ukázala v rámci predchádzajúcich upútaviek.



Teraz teda prichádza na rad zvyšok špecifikácie novinky. Hyundai Staria rázvorom 3273 mm, dĺžkou 5253 mm, šírkou 1997 mm a výškou 1990 mm rozmermi  hľadí na vnútorný priestor.  Hyundai Staria zvýrazňuje aj bohaté presklenie kabíny s nízkou líniou bočných okien a tiež rozmernou panoramatickou strechou.



Vo výsledku tu máme dodávku / MPV zaisťujúce univerzálne sedenie pre 2 až 11 ľudí.  Hyundai Staria teda môže byť aj obytnou dodávkou alebo komfortným MPV s rôznymi konfiguráciami rozkladacích a otočných kresiel pre prevoz celej biznis kancelárie. Pre toto  spomínané využitie bude k dispozícii aj luxusnejšie vybavený variant Staria Premium. Dvoj- a trojmiestna verzia potom pozerá aj na podnikateľov s maximálnym objemom batožinového priestoru takmer 5000 litrov a miestom pre uloženie až troch europaliet naraz.




Pred vodičom je na vrchu palubnej dosky zasadený digitálny prístrojový štít, uprostred potom 10,25 palcový infotainment s poslednými funkciami konektivity. Zaujať chce Staria aj nespočetným množstvom odkladacích priehradiek, držiaky na pitie či USB porty. Celá armáda najnovších asistenčných systémov, takisto pre bezpečie posádky (napríklad s detekciou prejazdu pre bezpečné vystúpenie z kabíny), prirodzene nechýba.



Základnou motorizáciou bude vylepšený 2,2 litrový turbodiesel o sile 177 koní (130 kW) v kombinácii s manuálnou šesťstupňovou či automatickou osemstupňovou prevodovkou. Objaví sa však aj benzínový 3,5litrový šesťvalec s výkonom 272 koní (200 kW), ktorý bude pracovať výhradne s osemstupňovým automatom.

Automobilka už potvrdila príchod Hyundaia Starie na trh Európy, tu sa však ukáže výhradne so zmieneným 2,2 litrovým turbodieselom. Podrobnosti o uvedení budú nasledovať. Na vybraných trhoch sa model ukáže už od druhej polovice tohto roka.


Fotogaléria


Zdieľať článok

Podobné články

Diskusia

Facebook pozri-sa.sk